Benche
 
 

Het zou fijn zijn als U een voor u pup een benche zou hebben. Fijn voor de nacht en voor als u overdag weg moet. U hoeft niet bang te zijn dat de pup tijdens U afwezigheid het meubilair vernield. Er zijn intussen genoeg verhalen van eigenaren over puppy's die dit wel hebben gedaan.

Een benche moet ook leuk zijn voor de pup.

Voor de pup die niet bij de fokker heeft geleerd al in een bench te zitten, is een korte periode van gewenning en aanleren nodig. Hierbij moet je op een goede manier te werk gaan. Houd er rekening mee dat alle pups anders reageren, het is dus erg belangrijk dat je goed naar je eigen hond kijkt.

  • De belangrijkste regel voor het aanleren is: altijd consequent zijn! Dit geldt voor alle gezinsleden. Spreek onderling af wat de regels zijn. Vergeet niet ALLE honden kunnen het leren, maar je moet er wel wat voor doen.
  • Begin met het aanleren de dag dat de pup bij je in huis komt. Het is dan vaak nog wel een klein hummeltje maar hoe langer je wacht en hoe meer je toegeeft, hoe moeilijker het wordt.
  • Zorg er in de eerste plaats voor dat de kennel gezellig en vertrouwd is voor de hond. Leg er een dekentje in. Indien mogelijk het dekentje met nestgeur dat je pup heeft mee gekregen van de fokker. Laat deur van de benche open staan. Laat de pup de benche verkennen.
  • Probeer met behulp van brokjes of een spelletje de pup in en uit de kennel te laten lopen. Zorg dat de kennel "leuk" is.
  • Als de pup er moeite mee blijft houden geef hem dan zijn eten in de kennel. Tijdens het eten gaat het deurtje dicht. Is de hond klaar met eten dan gaat het deurtje weer open. Wacht niet tot de hond piept maar zorg dat je er op tijd bij bent. De pup zal de kennel steeds leuker gaan vinden want eten is lekker.
  • Valt de pup ergens in de kamer in slaap dan leg je hem direct in de kennel. Hij moet leren dat als hij gaat slapen hij dat in de kennel doet. Doordat hij moe is zal hij het makkelijk accepteren. Wordt hij wakker laat hem er dan gauw uit om buiten zijn behoefte te doen. Hij zal daardoor heel snel in de kennel zindelijk worden. (Een hond bevuilt zijn eigen hol niet).
  • Leer je kinderen de hond in de kennel met rust te laten. Het is de enige plaats die de hond heeft. Kruipt hij er in dan geeft hij aan laat me met rust. Een jonge hond vindt in de kennel de rust die hij zo hard nodig heeft.
  • Als je weg gaat, gaat de hond, met een beloning, in de kennel. Hou de periodes dat je weg bent in het begin kort. De hond moet het vertrouwen opbouwen dat je weer terug komt. Langzaam kun je de tijd dat je weg bent verlengen. Begin hier snel mee nadat je de pup in huis hebt. Het wordt moeilijker naarmate de pup ouder wordt en meer vrijheid heeft gehad.
  • Het is belangrijk dat je nooit probeert de hond met brute kracht in de kennel te krijgen.
  • Als je hond in paniek raakt of opstandig wordt, wanneer hij merkt dat de kennel gesloten is, doe je niets ! Schenk geen aandacht aan zijn ontsnappingspogingen. Bekijk hem zelfs niet. Zodra de hond 10 tellen rustig is laat je hem er weer uit.
  • Stuur de hond NOOIT in zijn kennel om hem te straffen. De kennel in een veilige plaats!
  • Sommige honden vinden het prettig een deken over hun kennel te hebben. Dit verhoogt het gevoel dat het een hol is. Zorg wel dat het nooit te warm wordt in de kennel.
  • Geef een hond alleen speelgoed en kluiven in de kennel als je er bij bent anders bestaat de mogelijkheid dat de hond stikt in een deel van het speelgoed.
Je hebt hierdoor zelf ook momenten van rust waarop je de pup even niet in het oog hoeft te houden. De pup kan op momenten dat je niet op hem kunt letten in de benche worden gelegd, waardoor hij ook op onbewaakte momenten niets verkeerd kan doen. Het gevolg is dat je als baas minder vaak boos op de hond hoeft te zijn, wat de onderlinge relatie tussen jullie beide alleen maar ten goede komt.

LET OP  MET EEN BENCHE MOET OP EEN VERANTWOORDE MANIER OMGEGAAN WORDEN
HET IS NIET DE BEDOELING DAT DE PUP ER DE HELE DAG IN ZIT OPGESLOTEN.

Terug